Kallmark : D&D 4e kampanje

Kolde fakta om PCene

PCSpillerStatusStartSlutt
32571Emildød001010
Adela BouchardGunnarinaktiv002
DåitErlendaktiv001
FrazEmilaktiv012
HanzGardaktiv012
KenEnricoaktiv023
MirandaThomas Naktiv005
RafnGarddød003010
Roland GarrosBjørnaraktiv001
VixefUweinaktiv001

Opplegget

Vi befinner oss i en fantasy-verden, på samme plan som byen Freeport etc, men laaangt unna. Spells, vampyrer og magiske pølser, men denne gangen i en ny variant. Planen er at karakterene starter som vanlige folk (istedet for helter) og heller la dem, dersom hendelsene utfolder seg gunstig, vokse inn i helterollen. Beslutninger må treffes der svarene ikke er opplagte, og avhengig av hvor man står. Er det mulig å være helt selvom tilværelsen ikke er svart/hvit? Har helten alltid rett?

Sivilisasjonen er ikke lenger hva den var. Et titalls byer utgjør hver sin øy i et hav av utemmet villmark og ukontrollerte områder. Reising er farlig. Dette gjør handel til en høyrisiko-gesjeft, med store muligheter til å tape eller vinne alt. Den som vil vinne, må satse mye.

Kallmark er navnet på et område i landet Kostes, som igjen ligger på kontinentet Maraton.

Bakgrunn

Siden imperiets fall for ca. 300 år siden har Kostes forsøkt å re-sivilisere sitt territorium. Dette skjer som regel ved at ressurssterk person finner ut at det er på tide å claime litt land, rir ut med en skokk krigere og arbeidere og bygger et fort på en egnet plass. Ofte bygges dette fortet på restene av en borg fra imperietiden. Dersom koloniseringen er en suksess, vokser etterhvert fortet til å bli en borg, omkranset av en landsby, som igjen kanskje vokser til en by.

Fort Tremmel, der vi befinner oss ved starten av kampanjen, er et slik sted, gjenetablert for 25 år siden av den gang Baron Bogar Tremmel og hans kone Lenny Tremmel.

I Fort Tremmel bor stort sett mennesker, men vi koker fint opp en bakgrunn for andre raser, med unntak av dragefolket og eldarin.

Våre heltekandidater var opptatte av sine daglige gjøremål/hadde annet at bestille, idet de uventet blir innkalt til å møte med Ridder Opus Brimmelmann. Alle kjenner til Opus; han er en av de to seigest krigerne i fortet, og holder den ærefulle stillingen som kastellan når Grevinnen ikke er tilstede. Ridder Brimmelmann, ikledd en slitt scalemail, står bøyd over noen pergamenter idet vakten viser dere inn…

Kostes' historie

Året er nå L299 (Lydia 299). For drøyt 300 år siden falt det mektige Primeus-imperiet. Grunnlagt av Primeus I for cirka 1500 år siden var dette en gyllen tidsalder for sivilisasjonen, og Kostes omfattet på denne tiden også Slaìgorn, Krattlan og deler av Grozny. En lang og bitter krig mot dragefolket ledet en del mennesker til å inngå demonpakter (tieflings). Senere ble også Robust introdusert og tilslutt ble dragefolket tilintetgjort i et stort slag ved foten av fjellet Grimhaka. Her holdt alver og eldar seg støttende med passive til menneskene, mens dvergene slåss på side med dragefolket. Men Primeus-imperiet merket også den lange krigen, og i etterkrigstiden ble mange keisere myrdet. Den siste keiseren, Preussich XII, rømte fra et nedbrent og utarmet kontinent for 316 år siden, og siden da har ingen forsøkt å påberope seg noen keisertittel. Folket var klare for en annen type lederskap.

Dermed, for 299 år siden, kom Lydia I til makten og gjorde Kostes til et teokrati, med Maratons brud som øverste hode. Siden da har ingen kalt seg konge og keiser; Maon er nå rikets konge. Lydia styrer Kostes, men adelen har på ingen måte sluppet all sin makt. Gamle penger har fortsatt tung innflytelse.

Bare medlemmer av adelen, dvs Ridder eller høyere, har lov til å bære etternavn.

Maons grep har vokst fra å være en religion som folk søkte trøst og tilflukt hos i de harde tidene etter imperiets fall, til å bli det eneste alternativet. Templer til hedenske/andre guder har blitt fjernet eller bygget om til Maon-templer. Selv om Maon ikke er en krigsgud, har Lydia I og hennes etterfølgere lært seg å sette pris på en god kriger. Et kompromiss ble gjort med adelen, der Lydia fikk lov til å utnevne riddere, mot at medlemmer av denne ordenen hverken kunne bære etternavn, eller noensinne nå en høyere rang enn ridder. Denne ordenen ble døpt Maons Neve.

kallmark/start.txt · Last modified: 2018/12/17 13:19 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0