Montefrank

Er det mange dverger i kampanjens propagandaapparat?

Ja, det er faktisk det. Det startet med to, men de har ansatt fler; det var 15 dverger ved siste opptelling! Administrasjonen er usikker på hvor det har blitt av de andre rasenes representater i propagandaavdelingen.

Poeng/stats?

Jeg tenkte vi skulle gå for det Pathfinder kaller “Epic fantasy”, dvs 25 poeng. Husregler på toppen av dette er:

  • Man får bare ett poeng for hvert poeng man går under 10, f.eks. om man setter 6 i int gir det bare 10-6=4 poeng i banken.
  • Man får ingen poeng i banken for å senke charisma under 10. Man kan seff gjøre det likevel, om man kjører hardt på image :)
  • Høyeste tillatte stat ved level 1 er 18 (inkludert rasebonus), dvs at siden vi starter på level 5 kan man maks ha 19.

Ellers, om kampanjen

Jeg tenkt til å kjøre ett hakk strammere enn i freeportkampanjen mhp plotting, ettersom det var flere som mente at i freeport føltes det tidvis som om det var endel på gang, men det var liksom ikke noe man MÅTTE gjøre, og dermed mista man litt peppen.

Derfor har jeg tenkt til å legge det opp litt mer sånn som i Rahesh-kampanjen, at det er konkrete ting på gang. Ikke noen togskinnekampanje, naturligvis, men ting på gang.

Bakgrunn for karakterene

  • Kommer fra et valgfritt sted på verdenskartet, som valgfri rase (ikke monsterraser).
  • Valgfri alder og kjønn.
  • Har som, 0-level havnet på fattig/tigger-kjøret i Montefrank. Akkurat hvorfor dette skjedde kan man finne på selv (f.eks. foreldreløs, rømt slave, ettersøkt, pingle, pyse, arveløs, cripple, gjeldsoffer, uflaks), men man må ha en historie på det.
  • Levd på gata i Montefrank i minst tre år, og deretter vært så ekstremt heldig å bli gitt en ny sjanse, ved å bli tatt opp som student i byggeskolen til Navid Prestus.
  • Gått på byggeskolen til Navid i fem år, og har v.hj.a. en dritgod lærer, eget talent og myye innsats, avansert fra noldus til viderekommen innen byggefaget. Tiden på skolen har vært hard, men ekstremt givende.
  • På fritiden (ca 4 timer om dagen) har Navid oppfordret til å trene på aktiviteter innen presteskap, slåssing, magi eller sniking. Dette er årsaken til at man er level 5 innen fighter, rogue, cleric, alchemist el.l.. Ettersom skolen er i Montefrank, og fritiden knapp, har denne treninga nesten utelukkende foregått innenfor bymurene. Dermed er det usannsynlig at man har levels som druide eller barbar. Ranger går greit.
  • Navid er altså skytsengelen som man føler tykt-og-tynt-lojalitet til. Det er også bra samhold mellom karakterene; man har sittet på skolebenken sammen i fem år. Og man har gravd brønner, båret stein, laftet hus, lest bøker og høvlet planker.

Bakgrunn for spillerne

Videre har jeg lyst til å ha spillere (og karakterer) som er keen på å delta i kampanjen. Dassekarakterer som sitter på rævva og venter på potions, max HP eller 100% optimale forhold er altså uønsket. Slikt er såklart en uting i enhver kampanje, men i denne kampanjen spesielt, er ett av premissene at kisene har skikkelig lyst til å gjøre en god jobb, fordi de brenner for jobben sin. Her trengs det faglig integritet, ståpåvilje og vilje til å ta risiko. Dette er folk som har blitt gitt en ny sjanse her i livet, og er stolte av å ha grepet den. Det er ikke folk som trekker på skuldrene og sier: “Næh, dette er nok ikke noe for meg.”. Dette er folk som sier “Hah! Dette var seigt, hvordan kan vi få mest mulig ut av denne situasjonen?”.

montefrank/start.txt · Last modified: 2018/12/17 13:19 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0